Chilli Guajillo, Capsicum annuum, sa tiež označuje ako sušené chilli Mirasol alebo chilli Guajillo. Sušená verzia chilli Mirasol, Guajillo, znamená v preklade "malá tekvica" a nazýva sa tak podľa chrastivého zvuku, ktorý vydávajú semená, keď sa sušenými strukmi zatrasie. Pokiaľ máte radi chilli o niečo sladšie, potom je pre vás chilli Guajillo vynikajúcou paprikou, s ktorou môžete v kuchyni experimentovať. Má prekvapivý rozsah a pálivosť, ktorú si môže vychutnať väčšina ľudí. Chilli papričky Mirasol (v sušenom stave známe ako chilli Guajillo) pochádzajú z oblasti severného a stredného Mexika a dnes sa pestujú predovšetkým v mexických štátoch Zacatecas, Durango, San Luis Potosi a Aguascalientes. Scovilleho stupnice: 2500 - 5000 SHU Zloženie: Celé sušené papričky Guajillo Použitie: Malé množstvo chilli papričiek Guajillo sa v mexickej kuchyni používa na dochutenie, miernu pálivosť a farbu. Chilli Guajillo sa obvykle kombinuje s chilli Ancho a Pasilla a pripravuje sa z nich mexická omáčka. Často sa používajú do pást alebo poterov na ochutenie všetkých druhov mäsa, najmä kuracieho. Okrem mexických mól sa táto chilli paprička používa do enchilady, salsy, omáčok, polievok, duseného mäsa a tamales. Z chilli papričiek Guajillo sa tiež pripravuje Harissa, pálivá zmes chilli papričiek používaná v severoafrickej kuchyni. Sú tiež veľmi časté v peruánskej kuchyni. Obsah balenia: 100 g Krajina pôvodu: Mexiko