O papričkách De Arbol sa v Mexiku hovorí, že prináša šťastie. Či je to skutočne pravda, budete musieť posúdiť sami. Úsmev (a mierne pálenie) na perách vám ale vykúzli určite. Svoju výraznú a komplexnú chuť bohatú na orechové, trávnaté a dymové tóny získavajú práve až počas sušenia. Naše drvené granule papričiek De Arbol si preto môžete vychutnať v ich najlepšej forme. Oproti väčšine ostatkoch chilli papričiek svoje meno nezískali podľa miesta pôvodu, ale podľa španielskeho významu pre "chilli strom" ("chile de árbol"). Hoci totiž tieto mexické papričky rastú na kríku, ich stopka je taká tuhá a tvrdá, že pripomína vetvu od stromu. Papričky De Arbol (vyslovované ako "day ar boll") odrody Capsicum annuum (papriky ročné) sú asi 5-7 cm dlhé a dosahujú strednú pálivosť okolo 15 000-30 000 SHU. Plody dozrievajú zo zelenej vo svetlo červenú farbu. Vďaka svojmu pretiahnutému úzkemu tvaru a zakrútenej špičke sa im niekedy hovorí "vtáčí zobák" (bird's peak) alebo "krysí chvost" (rat's tail). Pochádza z Mexika a podľa niektorých odborníkov sú blízko príbuzné Cayenne papričkám, podľa iných zase papričkám Pequin. V Mexiku tiež zostala zachovaná prevažná väčšina ich dnešnej produkcie. De Arbol majú prírodnú, orechovú chuť s trávnatými a dymovými podtónmi. Svoju výraznú a rozvinutú chuť získavajú až počas sušenia. Použitie: Používajú sa predovšetkým na dochutenie čínskych, mexických či juhoázijských jedál. Mnohí považujú De Arbol papričky za oveľa lepšie ako ostatné podobne pálivé mexické druhy chilli, a sú preto veľmi obľúbené medzi chilli kuchármi, ktorí ich vynikajúcu chuť využívajú v najrôznejších kulinárskych súťažiach. V bežnej kuchyni sa hodí do marinád, polievok, omáčok alebo mäsových a zeleninových panvíc. Spolu s paradajkami, cibuľou, opečeným cesnakom, limetkou a štipkou soli tvoria tieto papričky vyvážený základ pre varenú štipľavú omáčku. Zloženie: Sušené drvené papričky Chile de Arbol Obsah balenia: 80 g Krajina pôvodu: Mexiko