Chili Ancho je najčastejšie používaná sušená chilli paprička v mexickej kuchyni a spolu s chilli papričkou Pasilla Negro a chilli papričkou Guajillo patrí do slávnej "svätej trojice" chilli papričiek, ktoré sa používajú v mexických Mole. Táto sušená paprika má tvar srdca, je asi 3" široká a 4" dlhá a zužuje sa do špičky. Majú tmavo červenohnedú až čiernu farbu a ich štruktúra je vráskavá. Špičková paprika Ancho by mala byť čistá, poddajná, nepotrhaná a aromatická, s vôňou trochu pripomínajúcou sušené slivky. Scovilleho stupnice: 1000 - 2500 SHU Zloženie: Celé sušené papričky Ancho Použitie: Papričky Ancho sú základnou chilli papričkou v autentickej mexickej kuchyni a sú dôležitou prísadou do červeného chilli, tamales, mnohých Mole, enchilady, salsy, polievok a všetkých omáčok, ktoré potrebujú miernu pálivosť. Môžete ich pridávať priamo do receptov - nakrájané na plátky, kocky alebo pyré. Celé sušené struky môžete rozomlieť v mixéri (so semienkami alebo bez nich, podľa toho, akú máte chuť a pálivosť) alebo môžete túto prácu vynechať a použiť namiesto nich náš obľúbený Ancho Chile Powder. Pokiaľ chcete jedlu dodať autentickú mexickú chuť, použite celé chilli papričky Ancho, aby ste dosiahli optimálnu chuť. Obsah balenia: 100 g Krajina pôvodu: Mexiko