Nopal, známy aj ako opuncia, patrí ku kaktusovitým rastlinám. Pôvodne pochádza z Mexika, ale dnes je rozšírený aj v Afrike, Austrálii a po celom americkom kontinente. Môže sa používať do cesta pri príprave pečiva ako čiastočná náhrada klasickej pšeničnej múky., čím sa pokrm nutrične obohatí. Jeho výhonky a plody sú veľmi cenenou stravou a konzumujú sa čerstvé ako zelenina. Boli jednou z hlavných súčastí jedálnička pôvodných indiánskych národov a boli tiež používané v tradičnej peruánskej medicíne. Plody sú bohaté predovšetkým na minerály, najmä vápnik, horčík, draslík, fosfor, sodík, zinok, selén a železo, vitamíny (A, B1, B2, B3, B5, B6, B12 a C), vysoké množstvo rozpustnej a nerozpustnej vlákniny, bielkoviny a sacharidy. Obsahujú aj aminokyseliny, v tom 8 základných, ktoré telo nedokáže vyrobiť samo a musí ich prijímať v potravinách. Nopal pozitívne ovplyvňuje vstrebávanie cukrov a tukov v tráviacom trakte a tým urýchľuje metabolizmus, znižuje energetickú hodnotu prijímaných potravín a preto je výborným pomocníkom pri kontrole telesnej hmotnosti. Vysoký obsah rozpustnej aj nerozpustnej vlákniny podporuje pocit sýtosti a čistí črevá. Nerozpustná vláknina absorbuje vodu a urýchľuje priechod potravy zažívacím traktom a pomáha regulovať pohyb čriev. Nopal, vďaka obsiahnutým látkam, napomáha k odstráneniu toxínov z organizmu, pochádzajúcim z nezdravého životného prostredia, ale aj z konzumácie alkoholu a fajčenia. Zlepšuje stav pokožky. Stáva sa stále viac doceňovaným doplnkom našej stravy. Zloženie: Kaktusový prášok Obsah balenia: 1 kg Krajina pôvodu: Mexiko