Chipotles sú dymom sušené papričky jalapeno, z ktorých najznámejšia je odroda morita (druhá je odroda meco/Brown Chipotle). Chipotle odrody morita sa údi len niekoľko dní, kým sa nedosiahne kožovité konzistencie. Keď sú celé, s ich kožovitým zovňajškom môže byť ťažké pracovať a rozdrvenie na prášok je trochu skľučujúca. Ujali sme sa tejto úlohy vytvoriť tehlovo červený prášok, ktorý je dymový a odvážny. Do pokrmov z kukurice alebo čiernych fazule radi pridávame posypanie údeným chipotle prášku Morita. Pre sviežu letnú desiatu pridajte štipku melónu alebo papáje spolu so štipkou čerstvej limetkovej šťavy. Zloženie: Sušené údené červené jalapeno papričky Použitie: Všestranné korenie, tento produkt sa perfektne hodí do kukuričného chleba, grilovaných rebierok, enchilada omáčok, duseného mäsa, chilli alebo korenia. Typicky používaný v juhozápadnej kuchyni pre dymovú kvalitu, možno tento produkt použiť aj na hydinu, mäso alebo jesenné tekvice. Obsah balenia: 120 g Krajina pôvodu: Mexiko