Tomatillos alebo Mochyne mexická vytvára plody s charakteristicky zväčšeným nafúknutým vytrvalým kalichom, ktorý uzatvára guľovitú bobuľu, hodí sa do omáčok, polievok alebo šalátov. Z nezrelých plodov, ktoré po odstránení blanitého kalichu pripomínajú zelené paradajky, sa pripravujú rôzne omáčky a polievky. Občas ju môžeme nájsť aj pod názvom Rajčenka. Tomatillos sa pravujú pečením, dusením alebo vyprážaním. Sú zložkou niektorých receptúr populárneho avokádového dipu „guacamole“. Tiež sa používajú ako hlavná prísada zelenej mexickej omáčky známej ako „salsa verde“. Táto omáčka sa v mexickej kuchyni používa veľmi často ako dip pre tortillové lupienky alebo sa podáva spoločne s taccos (plnené tortillové placky) a grilovaným (spravidla bravčovým) mäsom alebo rybou. Plne vyzreté plody majú žltkastú farbu, sú sladšie. Jedia sa priamo bez akejkoľvek úpravy. Môžete z nich tiež pripraviť šaláty, koláče, marmelády a džemy. Tomatillos sú bohaté na vitamín C, obsahujú množstvo antioxidantov a je dôležitým zdrojom fosforu, vápnika, železa a ďalších minerálov. Zloženie: Zelené paradajky, voda, soľ, konzervant (kyselina citrónová) Obsah balenia: 2,8 kg Krajina pôvodu: Mexiko