Guayba (kvajáva) je tropické, nízkokalorické ovocie stromu kvajáva hrušková pochádzajúceho z Južnej Ameriky. Chuťou pripomína figy a hrušky. Plody guyaby majú 10 - 15% cukrov, až 5% vlákniny, provitamín A, vitamíny skupiny B a mnoho vitamínu C (200 - 300 mg/100 g), viac ako čierne ríbezle a 5 - 6krát viac ako citrusy. Okrem toho obsahujú aj množstvo draslíka, vápnika, fosforu a horčíka, málo sodíka a ďalšie látky. Plody kvajaby sa konzumujú predovšetkým čerstvé, rozrezané na štvrtiny, pokvapkané citrónovou šťavou. Pojedajú sa vrátane semien. Zloženie: Pridané cukry (trstinový cukor), guava, pektín, konzervant (kyselina citrónová, sorban draselný 0,05 %) Použitie: Guajavu pridávame do ľahkých, nepečených tvarohových tort, kde vynikne jej osviežujúca, ľahká chuť. Je vhodná aj do ovocných šalátov, múčnikov, zmrzlín ai. Obsah balenia: 240 g Krajina pôvodu: Mexiko