Epazote je tradičná bylina mexickej kuchyne. Objavuje sa v pôvodných receptoch na quesadillu a ďalšie pokrmy, hlavne tie, obsahujúce fazuľu. Treba tiež spomenúť jeho upokojujúce účinky, vďaka ktorým je vhodný ako čaj pred spaním, ale hlavne proti menštruačným bolestiam. Pri príprave čaju z epazote je dôležité mať na mysli, že bylina veľmi naberie objem a má veľmi výraznú chuť, takže na šálku použite cca 1 lyžičku drviny. Odporúčame ho podávať sladený medom as citrónovou šťavou. V zime zahreje av lete stačí dať vychladiť a pridať pár kociek ľadu a výborne osvieži. Chuť epazote je ľahko zemitá, takže ho pokojne zmiešajte s mätou, medovkou alebo pokiaľ nápoj budete konzumovať v ranných hodinách, tak je výborný aj v kombinácii so zeleným čajom. Zloženie: Sušená mletá bylina Epazote Použitie: Do jedál so strukovinami sa dáva predovšetkým kvôli jeho účinkom proti nadúvaniu a plynatosti. Postupne bolo epazote v mexických pokrmoch nahradené oreganom, kvôli jeho jemnejšej chuti, ale v pravých mexických pokrmoch ho nájdete po jeho boku stále. Obsah balenia: 50 g Krajina pôvodu: Mexiko