Vzhľad a farba: sypká zmes, farba svetlohnedá do hneda Vôňa a chuť: aromatická silná vôňa, ostrá korenená chuť Je to korenie predovšetkým arabského a orientálneho sveta, teda krajín okolo Stredozemného mora, celá Ázia a ďalej stredná Amerika. Jedná sa o jednoročnú rastlinu príbuznú rasci lúčnej, s botanickým názvom šabrej rascovitý (Cuminum cyminum). Je známy tiež ako kumin, jiraka, comino ai. Podporuje chuť do jedla a trávenia. Pre svoju výraznú chuť i arómu (celkom odlišnú od našej rasce) sa na korenenie používajú len menšie dávky celého alebo mletého cumínu. Je súčasťou karí aj ďalších zmesí. Použitie: Pri pečení pečiva, výroba salámov a syrov, prísada do karí, do polievok, omáčok, šalátov alebo pečeného mäsa. Niekedy sa mieša so škoricou a koriandrom. Zloženie: Rímska mletá rasca (cumin) Obsah balenia: 100g Krajina pôvodu: Mexiko